Parket en vloerverwarming

U kan vloerverwarming combineren met zowel massief parket, samengesteld parket, fineerparket, laminaat als vinyl. Het is evenwel van groot belang dat u de juiste keuze maakt binnen het aanbod.

Massief parket is zonder twijfel een goede combinatie met vloerverwarming, maar mits bepaalde voorwaarden. Zo kan dit bijvoorbeeld enkel mits vernageling van de parket op een ondervloer (mozaïekparket, OSB of multiplex).

Samengesteld parket is een ideale combinatie met vloerverwarming. De meerlaagse opbouw garandeert stabiliteit. Het is echter van belang dat u het juiste merk biedt dat garantie biedt op de opbouw van de parket.

Fineerparket, laminaat en vinyl zijn eveneens mogelijk te combineren met vloerverwarming. Ook bij deze vloeren is het van belang dat u goed geïnformeerd bent over welk type garantie biedt met vloerverwarming.

Indien u kiest voor echt parket en vloerverwarming zijn hier verschillende voordelen aan verbonden. Zo heeft hout een isolerend vermogen, maar zijn er toch ruim voldoende mogelijkheden met een zeer lage warmteweerstand.

Bij parket kan u plaatsen zonder onderbreking, er zijn geen uitzetvoegen noodzakelijk. Bovendien is parket duurzaam dankzij zijn renoveerbare eigenschap.